Подземно корабокрушение, с необичаен външен вид - типична слепошонка

Един от видовете подземни гризачи, който е широко разпространен в Русия, е хип-хоп.

Тя живее под земята в дупки, и уврежда градините и отглеждане чрез консумиране на клубени, луковици и други подземни части от зеленчукови култури.

Този начин на живот е обединен от мол, гофре и очи.

Slepushonok: снимка и външен вид

Слепошонка е подземен бозайник от семейството на хамстери.

Тя е с тегло до 70 грама и дължина до 13 см, Опашката е много къса - до 1.7 см дължина, поради това, че понякога изглежда, че обикновено липсва.

Вълната е мека и дебела. Оцветяване на гърба от светло жълтеникави тонове до тъмно черно-кафяво, Ако снабдителят има светъл цвят, тогава малка "капачка" на тъмно нюанс е задължително на главата.

Цветът на корема почти не се различава по цвят от гърба. Процесът на заглушаване се провежда всяка година, като най-голяма е интензивността през август. Женският по размер е подобен на мъжките.

Тялото на ножицата е подходящо за копаене на канали и тунели - тя е капилярна, шията е къса, предните резци и мускулатурата на предната част на тялото са добре развити.

Ушите са отсъстващи, леко изпъкнали, черен цвят. На всяка лапа има 5 пръста, които не са покрити с козина. Пистите са кръгли.

Светла фото галерия с обикновен Snapper:

Разпространение и възпроизвеждане

Слепошонка живее на широка територия, от Крим и Кавказ до степите Праталта, както и в Казахстан и Централна Азия.

Основното местообитание - степи, полу-пустини, горска степ. Мога да се установя в планините на височина до 4000 метра, където се отчитат най-големите популации.

Когато изграждате дупки голяма роля степента на замръзване на земята и височината на снежната покривка - тежки студове с малко количество сняг могат да причинят смърт на животното.

В плътните пясъци змията не живее.

Обикновено местообитанието му е животно избира места с насипна почва и богата растителност.

Много рядко се срещат в перата и перата. В гората той предпочита краищата на аспен и брезови ливади.

Мъжките могат да се основават на 2-3 тунела, които свързват своята система от дупки с жилища на женски. Близките се отглеждат от март до октомври.

Бременността на жените продължава приблизително 3 седмици, През годината 3-4 кученца могат да се появят на 2-4 кубчета във всяка.

Способността да се възпроизвежда в кучетата се появява на възраст от 1,5 месеца.

Young slepushonki за презаселването на територията на повърхността се появяват през нощта.

начин на живот

Зверек обикновено води целия ми живот на едно място, Причината за оран може да служи като миграцията, тежка суша, наводнения райони по време на дъждовния сезон или пролетните разливи, прекалено поливане на напояваните полета.

Това е ежедневно животно, активно през целия ден. Да живееш под земята и само понякога се появява на повърхността, обикновено да се премести в нова територия или освобождаването на земя.

От горе може да пътува до 800 метра. Яде подземни части от растенияИ за да ги накара да се изгради подземни дупки 4-8 см в диаметър и голяма дължина - до стотици метри.

Всички екстрахира земята slepushonki ролки към повърхността през малките отвори, при което е възможно да се наблюдават множество купчини с височина от 35 cm.

Подобно на другите подземни жители, животното няма изходи на повърхността - норка остане отворена само по време на хвърлянето от земята.При нормални условия те са запушени със специални заземители.

Разполагат се с гнездо и места за съхранение на дълбочина 1-2 метра под нивото на земята, а обемът на съхраняваните продукти може да достигне няколко килограма.

В едно гнездо, изложено с корени и лук, да живеят до 10 души от хапара - възрастни двойки и млади животни от една или две от последните отпадъци.

През зимата не влиза в хибернация. При настъпването на период на суша и горещина, жизненоважната дейност практически спира и отново се завръща едва през есента.

Отличителни белези от други гризачи

Основните разлики между слепите и подобни гризачи са:

  • Отсъствието на средния гребен в пространството между очите;
  • Третият горният зъб има само два заоблени ъгъла от двете страни;
  • Сянката на козината е различна - дори животните, които живеят в същата зона, могат да имат различен цвят.

Слепоочието може да бъде различавано от моларен плъх с малко по - малък размер и по-скоро като голяма дръжка.

Glaucus vulgaris се различава от афганистанската структура на черепа, от Прометеус воле - наличието на къса опашка.

Нанасяне на вреда на един земеделски стопанин и начини за борба

По време на власт уврежда културите - картофи, цвекло, люцерна и памучни семена. мога разваляйте младите дървета, овлажнявайте корени и кори, стените на канали за напояване, земни складове.

В същото време, snapper е много полезно за фермата, обогатяване на земята с хранителни вещества и аериране.

Не се извършват масови защитни мерки в полетата, защото обикновено броят на животните в една зона е малъкда причини големи щети на селскостопанските култури.

Сериозно влияние върху намаляването на сетълмента редовна обработка на почвата и напояване.

Контролът на вредителя затруднява трайното оставане под земята. обикновено стръв с отрова (зеленчуци, люцерна, детелина), които се поставят в отворени отвори.

Добро действа газ метод, Модифицирани устройства за улавяне на мол може да се използват. На твърда земя, най-ефективните редовно обилно поливане.

Природните врагове на хинапърите са хищни птици и животни.Въпреки това, като се има предвид подземния начин на живот, те могат да бъдат атакувани само от змии и ласки, и дори след това дават отворен проход в дупката.
Освен това броят на животните е ограничен от инфекциозни заболявания, паразити, изригването на изворна вода от топене на сняг.

заключение

Slepushonka - вредител от бозайници, разпространена в голяма част от Русия, както и в Централна Азия.

Живее предимно под земята, където изгражда обширни лабиринти. Тя се хранва с подземната част на растенията, включително култури - картофи, цвекло и други.

Най-ефективната мярка срещу копача е оранът на полетата и обилното поливане, Масовите защитни мерки не се извършват поради малкия брой животни в дадена местност.

Публикувайте Коментар