Изследването на видови видове: подземни, бразилски, тъмни, тесни и черепни

Въпреки малкия размер, волетата може да доведе до сериозни загуби получените добиви на зърна, причиняват смърт и заболяване на дърветата.

Те печелят в борбата с човека не по големина, а по множество от редиците си.

Подземно поле

вид: компактно тяло с максимална дължина 10,5 см, опашка с къса дължина - само ¼ от разстоянието от върха на носа до основата на опашката на животното.

Гърбът е тъмно сив, страните са по-леки, коремът е с дори сив цвят. Цветът на опашката е кафяво-сив отгоре и сиво-бял отдолу.

разпространение: Европейска част на Русия. Предпочита широколистни гори с изобилие от гъсти храсти.

Захранване: крушки, коренища, насекоми, жълъди, ядки.

репродукция: до четири поколения на година, в носилка 4-6 телета.

Удобства: очите и ушите са по-малки от повечето представители на рода, женските имат само 4 зърна, 5 меки подложки на задните крака, организират дупки с многобройни курсове.

Потенциална вреда на земеделските стопани: с малка жълъдка, волевете могат да оставят диви прасета и мечки без значителен обем обичайна храна, която може да ги накара да разрушат земеделските земи.

В слаби години те могат да застрашат съдържанието на зърно и зеленчуци.

Бразилски (acodon)

вид: дина до 12 см, сива кожа с бял или кафяв подкосъм, опашката е дълга.

разпространение: Южна Америка.

Захранване: растения (в зависимост от вида на храната, която ядат на върха и / или корените).

репродукция: два пъти годишно, за 4-5 телета.

Удобства: най-разпространеният вид сред дребните гризачи в Южна Америка.

Потенциална вреда на земеделските стопани: унищожаване на разсад в селскостопански култури, влошаване на зимата, които не са подложени на топлинна обработка на запасите.

тъмен

вид: главата е заоблена, тялото е компактно, опашката е 1/3 от дължината на багажника, цветът е наситено сиво, ушите са малки, подложките на задните крака са удължени.

разпространение: европейската част на Русия, Сибир (западни, средни региони), предпочита ливади, речни наводнения, ресни, поляни, необработени градини, крепости.

Захранване: млада трева, кори, издънки, понякога насекоми.

репродукция: зрелостта възниква след достигане на месеца / два, в котилото на 6 малки (понякога 15), в една година до три потомство.

Удобства: на живо, обединени от няколко момчета от една двойка.

Потенциална вреда на земеделските стопани: Горящата кора може да причини смъртта на младите дървета, да стигне до запасите, не само частично ги унищожи, но също така намаляване на lezhkost увредени зеленчуци, които могат да доведат до появата на огнища на гниене.

тясна skulled

вид: тялото е много по-голямо от малката глава, ушите са скрити в сиво-кафява козина. Цвят на светлинните включвания от кожи от охра до тъмно кафяво. Опашката е дълга, дължината на тялото е до 125 мм.

разпространение: Open терен на планинските райони, алпийски ливади, Казахстан, Монголия централно, Башкирия, южната част на NW Китай, Западните Уралски район, Амур, област Тян Шан.

Захранване: острица, широколистни треви, бобови растения, млади филизи, кора от млади дървета.

репродукция: до пет литра с 5-7 телета.

Удобства: за самостоятелно търсене на храна, способна на 10 дни от живота си, подготовка за зимата, правят обемни резерви.

Потенциална вреда на земеделските стопани: волетата могат да опустошават полета със зърно за собствените си резерви, да повреждат градините.

Плосък череп

вид: ушите са добре маркирани, мустаците са дълги, също и пубертета.Общият размер е до 125 мм. Черепът е сплескан, ширината му е два пъти по височина.

Междуорбиталната област е натиснат. Козината е дълга, пепеляво-сива с кафяв оттенък. Коремът е по-светъл. Опашката е монохромен, жълтеникав или бял.

разпространение: предпочита да се засели в крайбрежната зона на реките, в блатистия терен. Той се среща в Алтай, в казахските планини, в Монголия.

Захранване: зелени части от тревисти, храстови растения.

репродукция: до три литра годишно с 5-7 телета.

Удобства: мобилен (може да скочи преодоляйте до 50 см по едно и също време, нараствайки на 40 см над земята), съставлява до 10 кг запаси в дупката; разположени на скалиста местност, могат да започнат да запълват пукнатините с камъчета, като ги фиксират с капкомер.
Потенциална вреда на земеделските стопани: момчетата могат да посегнат на зелени стреля, ако няма достатъчно зимни запаси.

Също така, прочетете на нашия уебсайт за подвида на волетата: момиче, момиче, сиво момиче, червено момиче.

снимка

След това можете да видите в снимката бразилски, тъмни, тесни, издълбани, плоски и подземни волове.

Методи на борба и отбрана

В промишлен мащаб на земята с гризачи борба:

  • запалване на стърнища след прибиране на реколтата,
  • обработка на полета с пестициди,
  • Гневът на земята и съседните райони.

В местата за съхранение запаси от зърно, плодове употреба:

  • капани, ултразвукови изплашители,
  • състояние на естествени врагове (котки, невестулки).
ВАЖНО! Привличайки за защита на запасите от котки, не използвайте отрова за борба с гризачите.

Непреки методи:

  • желанието да се привлекат хищни птици за гнездене близо до земеделска земя.

Voles, както и домашни мишки, са сладко изглеждащи същества, които не само могат да развалят доставките на храни, но също така да бъдат носители на опасни, тежки инфекции.

Поради това за земеделските стопани задачата за ограничаване на растежа на гризачите трябва да бъде задължителна.

Гледайте видеоклипа: Part 2 - The Lost World Audiobook by Sir Arthur Conan Doyle (Chs 08-12)